Sjokolade, sider og tradisjonell kortreist matfredag 27 august 2021

Et vakkert landskapSjokoladefabrikk besøk og smakingOmvisning og smaking på gårdTradisjonell middag på Syse Gård

Kr 1.590,- ppPrisen inkluderer:

Behagelig bussreise t/r Haugesund-Hardanger
Smilende og kjekk bussjåfør
Besøk til Fjåk sjokoladefabrikk
Besøk til Syse Gård
Omvisning og smaking
Tradisjonell middag på gården

Meld deg på "Dagstur til Hardangerfjorden" fredag 27 august 2021

    Skoletur til Rjukan

    Dagstur til Hardangerfjorden - en reise for alle sanser!

    Fredag 27. august 2021

    Ja, alt du har hørt om Hardanger er sant!

    Imponerende fosser, hvitkledde fjelltopper og blomstrende frukttrær. Panoramautsikt og vakkert landskap finnes rundt hver sving

    Området er kjent for å ha de flotteste frukthagene i Norge, og fruktblomstringen i Hardanger er virkelig et eventyr.

    Vi nyter det vakre landskapet rundt oss og smaker på noe av det beste Hardanger har å by på! Det blir besøk til en sjokolade fabrikk, gårdsbesøk med smaking og tradisjonell middag.

    Sjokolade, sider og tradisjonell kortreist mat

    Program

    Sjokolade med kjærlighet

    Damene bak Flåk sjokolade startet drømmen hjemme på kjøkkenet. Fjåk er den første «bean to bar» sjokoladeprodusent i Norge og deres sjokolade har allerede vunnet mange premier. De lager økologisk, etisk sjokolade av høyeste kvalitet med de fineste ingrediensene fra den nordiske naturen Fjåk sjokoladefabrikk ligger i Hardanger hvor de finner inspirasjon til deres nordiske smaker.  De henter kakaobønner av høy kvalitet fra spennende opprinnelse og lager sjokolader med ingredienser inspirert fra norsk naturen. Resultatet er en smaksrik og sunn sjokolade med rene ingredienser av høy kvalitet.

    Vi får et innblikk i prosessen fra bønne til sjokolade-plate, og vi får oppleve mange spennende sjokolade smaker underveis.

    Etter en herlig og søt opplevelse kjører vi videre til Syse Gård.

    Velkommen til gards!

    Gro og Hans driver gården som femte generasjon av familien. Syse gård har en allsidig frukt-produksjon, men har i tillegg også sauer og herlig kjøttmat fra disse.

    Her produseres lammekjøtt og frukt etter gamle tradisjoner. Det lages pinnekjøtt, røykekjøtt, fenalår og rullepølse. I senere år har de begynt å lage spekepølse, som er laget på gamle måten med melkesyrebakterier før røyking og speking.
    Sauene på gården beiter om sommeren fra Jonstøl som ligger på 630 m.o.h, og til oppunder fjellet Vassfjøro, der toppen ligger på 1633 m.o.h. Garden ligger sydvendt og er en av de bratteste som driver med frukt i bygda. Dette gir god smak på frukta.

    De ulike sortene moreller, plommer og epler gjør at de har noe å tilby hele sesongen.
    Syse Gård lager og eplemost og sider med epler fra eigen gard. Eplemosten er et rent naturprodukt uten tilsetting av noe.

    I tillegg finner du plommesyltetøy, eplemos, tørka eple og ulike hermetiske frukt i gardsutsalget.

    I visingsrommet får en høre om og se historien, produksjonen og livet på gården gjennom året. Ikke minst får vi smake på noe av produktene som er produserte på garden, som eplemost, sider, fenalår og annet. Er det fint vær kan vi ta en liten tur i frukthagen og innom eldhuset.
    Vi avslutter besøket med en herlig tradisjonell middag basert på produkter fra gården.

     

    Reiserute:
    kl 08:00  Åkra v/Elkjøp
    kl 08:10  Veavågen ved barneskolen
    kl 08:20  Kopervik ved Coop Extra
    kl 08:35  Håvik terminal
    kl 08:50  Norheim busstasjon
    kl 09:00  Flotmyr busstasjon
    kl 09:20  Aksdal nye busstasjon

     

    Bilde: Fjåk sjokolade/Syse Gård Gro og Hans/ Olav Breen - Høst epler /Sysegård Visit Hardangerfjord - Høst på Lofthus/ Morten Knudsen/Hotel Ullensvang

    MOBILVERSJON  NEDENFOR

    Dagstur til Hardangerfjorden - en reise for alle sanser!

    fredag 27 august 2021

    Ja, alt du har hørt om Hardanger er sant!

    Imponerende fosser, hvitkledde fjelltopper og blomstrende frukttrær. Panoramautsikt og vakkert landskap finnes rundt hver sving

    Området er kjent for å ha de flotteste frukthagene i Norge, og fruktblomstringen i Hardanger er virkelig et eventyr.

    Vi nyter det vakre landskapet rundt oss og smaker på noe av det beste Hardanger har å by på! Det blir besøk til en sjokolade fabrikk, gårdsbesøk med smaking og tradisjonell middag.

    Program

    Sjokolade, sider og tradisjonell kortreist mat

    Damene bak Flåk sjokolade startet drømmen hjemme på kjøkkenet. Fjåk er den første «bean to bar» sjokoladeprodusent i Norge og deres sjokolade har allerede vunnet mange premier. De lager økologisk, etisk sjokolade av høyeste kvalitet med de fineste ingrediensene fra den nordiske naturen Fjåk sjokoladefabrikk ligger i Hardanger hvor de finner inspirasjon til deres nordiske smaker.  De henter kakaobønner av høy kvalitet fra spennende opprinnelse og lager sjokolader med ingredienser inspirert fra norsk naturen. Resultatet er en smaksrik og sunn sjokolade med rene ingredienser av høy kvalitet.

    Vi får et innblikk i prosessen fra bønne til sjokolade-plate, og vi får oppleve mange spennende sjokolade smaker underveis.

    Etter en herlig og søt opplevelse kjører vi videre til Syse Gård.

    Velkommen til gards!

    Gro og Hans driver gården som femte generasjon av familien. Syse gård har en allsidig frukt-produksjon, men har i tillegg også sauer og herlig kjøttmat fra disse.

    Her produseres lammekjøtt og frukt etter gamle tradisjoner. Det lages pinnekjøtt, røykekjøtt, fenalår og rullepølse. I senere år har de begynt å lage spekepølse, som er laget på gamle måten med melkesyrebakterier før røyking og speking.
    Sauene på gården beiter om sommeren fra Jonstøl som ligger på 630 m.o.h, og til oppunder fjellet Vassfjøro, der toppen ligger på 1633 m.o.h. Garden ligger sydvendt og er en av de bratteste som driver med frukt i bygda. Dette gir god smak på frukta.

    De ulike sortene moreller, plommer og epler gjør at de har noe å tilby hele sesongen.
    Syse Gård lager og eplemost og sider med epler fra eigen gard. Eplemosten er et rent naturprodukt uten tilsetting av noe.

    I tillegg finner du plommesyltetøy, eplemos, tørka eple og ulike hermetiske frukt i gardsutsalget.

    I visingsrommet får en høre om og se historien, produksjonen og livet på gården gjennom året. Ikke minst får vi smake på noe av produktene som er produserte på garden, som eplemost, sider, fenalår og annet. Er det fint vær kan vi ta en liten tur i frukthagen og innom eldhuset.
    Vi avslutter besøket med en herlig tradisjonell middag basert på produkter fra gården.

     

    Reiserute:
    kl 08:00  Åkra v/Elkjøp
    kl 08:10  Veavågen ved barneskolen
    kl 08:20  Kopervik ved Coop Extra
    kl 08:35  Håvik terminal
    kl 08:50  Norheim busstasjon
    kl 09:00  Flotmyr busstasjon
    kl 09:20  Aksdal nye busstasjon

     

    Bilde: Fjåk sjokolade/Syse Gård Gro og Hans/ Olav Breen - Høst epler /Sysegård Visit Hardangerfjord - Høst på Lofthus/ Morten Knudsen/Hotel Ullensvang

    Sjokolade, sider og tradisjonell kortreist matfredag 27 august 2021

    Et vakkert landskapSjokoladefabrikk besøk og smakingOmvisning og smaking på gårdTradisjonell middag på Syse Gård

    Kr 1.590,- ppPrisen inkluderer:

    Behagelig bussreise t/r Haugesund-Hardanger
    Smilende og kjekk bussjåfør
    Besøk til Fjåk sjokoladefabrikk
    Besøk til Syse Gård
    Omvisning og smaking
    Tradisjonell middag på gården

    Meld deg på "Dagstur til Hardangerfjorden" fredag 27 august 2021